Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا جعفری زند با اعلام این خبر، اظهار داشت: در فصل ششم کاوش در تپه اشرف اصفهان که پس از سه سال وقفه انجام شد، یک لایه باستانی مربوط به دوران هخامنشی و قطعات سفالی از این دوران کشف شد.

وی با بیان اینکه این فصل از کاوش ۴۰ روز به طول انجامیده است، افزود: همچنین در این کاوش یک دیوار خشتی یافت شد که از نظر باستان شناسی بسیار با اهمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضرورت ادامه کاوش‌های تپه اشرف برای کسب اطلاعات درباره یک دیواره خشتی خاص

سرپرست هیئت باستانی شناسی تپه اشرف تاکید کرد: برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر در این ارتباط و اینکه این دیوار خشتی متعلق به چه دوره‌ای است نیاز به ادامه کاوش‌ها داریم در شرایط فعلی کاوش ها به دلیل کمبود بودجه متوقف شده است.

وی با بیان اینکه ساختار معماری خشتی این دیوار بسیار خاص است، تاکید کرد: چنین نمونه‌ای از دیوارهای خشتی را در کاوش‌های باستان‌شناسی پنج فصل گذشته تپه اشرف و هیچ نقطه دیگری از اصفهان تاکنون مشاهده نشده است.

احتمال کشف لایه‌های پیش از دوره هخامنشی

جفری زند تاکید کرد: با کشف این لایه باستانی تاریخ تپه اشرف به اواخر قرن پنجم قبل از میلاد می‌رسد و امید داریم در فصول آینده به لایه‌های پیش از دوره هخامنشی نیز دست یابیم.

 

 

46

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: رفع حصر لایحه شفافیت اصفهان باستان شناسی باستانی خشتی اشرف رفع حصر لایحه شفافیت امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۵۹۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گوشته زمین آنقدر داغ است که صفحات پوسته زمین بر آن شناورند!

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، گوشته زمین مانند یک سوپ فوق‌العاده داغ است که زیر پای ما می‌جوشد! آن پایین آنقدر آتشین است که مانند سنگی جامد نیست بلکه حالتی نیمه مایع دارد. این لایه زمین همان جایی است که باید اسرار چگونگی تغییر قاره‌های سیاره‌مان را طی زمان در آن جست. کافی است یک گوی کروی غول پیکر متشکل از گدازه جوشان را تصور کنید که قطعاتی پازل‌مانند به دورش قرار گرفته‌اند (الصاق شده‌اند). این قطعات همان صفحات تکتونیکی (یا صفحات پوسته زمین) هستند که روی گوشته جابه‌جا می‌شوند.

گوشته یکی از لایه‌های زمین است و درست زیر پوسته‌ای که ما در آن زندگی می‌کنیم قرار دارد. گرمای هسته زمین گوشته را گرم می‌کند، آنقدر گرم که بخشی از همین از سنگ را به یک ماده روان (اما همچنان ضخیم) تبدیل می‌کند. این سنگ مذاب ماگما نامیده می‌شود. هنگامی که ماگما از حفره‌ای از زمین به سمت بالا حرکت کند و خارج شود، آنگاه شاهد منظره فوران یک آتشفشان خواهیم بود. طی فوران آتشفشان جریان‌های گدازه‌ای به وجود می‌آید.  

حتماً تا به حال شنیده‌اید که زمانی تمام خشکی‌های زمین یکی بوده‌اند. تغییر مکان خشکی‌های زمین ناشی از تکتونیک صفحه‌ای است. به عبارت دیگر پوسته زمین از بخش‌های متعددی تشکیل شده که به دلیل گوشته نیمه‌مایع حرکت می‌کند یعنی صفحات تکتونیکی در بالای گوشته می‌لغزند. گاهی با هم برخورد می‌کنند که باعث زلزله می‌شود. در مواقعی از هم دور می‌شوند و سرزمین جدیدی را ایجاد می‌کنند (این سرزمین‌های جدید از خشک شدن ماگمایی پدید می‌آید که که از لایه پایین تراوش شده است).

بنابراین دفعه بعد که به نقشه زمین نگاه کردید یا درباره فوران آتشفشان‌ها مطالعه داشتید، به گوشته شگفت‌انگیز زمین و ماهیت نیمه مایع آن فکر کنید. ممکن است از چشمان شما پنهان باشد، اما حرکات آن، دنیایی را که در آن زندگی می‌کنیم را پدید آورده و زمین را به مکانی پویا و دائم‌التغییر تبدیل کرده است!

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سفر به ایران قدیم؛ این مرد خلبان مخصوص بالگرد اشرف پهلوی بود (+عکس)
  • تاریخچه ۲۵۰۰ ساله کارت اعتباری در ایران
  • ایران در حوزه صادرات توانمندی‌های فناوری در تراز بین المللی قرار گرفته است
  • حاشیه‌ها «لایه‌های دروغ» را به «تاوان» رساند؟
  • اما چشمات ؛ حجت اشرف زاده
  • مدیر رسانه‌ای پرسپولیس جواب دانشگر را داد
  • گوشته زمین آنقدر داغ است که صفحات پوسته زمین بر آن شناورند!
  • تنها بازمانده دوران باستانی زمین/ عکس
  • استفاده از آبرسان چگونه پوست را روشن می‌کند؟
  • فیلم دیدنی از یک دیوار برفی عظیم در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳