Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-09@06:34:40 GMT

کشف دیوار خشتی در تپه اشرف اصفهان

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۰۹۱۰۷

خرداد:باستان‌شناسان در ششمین فصل کاوش «تپه اشرف» اصفهان بقایای یک دیوار خشتی بی‌نظیر را که درتاریخ‌گذاری آن و مطالعه تاریخ معماری شهر اصفهان بسیار با اهمیت است، کشف کردند.
به گزارش خرداد به نقل از ایسنا، علیرضا جعفری زند سرپرست هیات باستان‌شناسی گفت: فصل ششم کاوش تپه اشرف پس از وقفه‌ای سه ساله با مجوز ریاست پژوهشگاه با تمرکز بر ضلع جنوب غربی آن انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او افزود: با وجود وسعت هفت هکتاری تپه اشرف نقاط انتخاب شده برای ایجاد ترانشه بر اساس شناخت ارتباط فضاهای معماری ضلع شمالی با ضلع جنوبی تپه انجام گرفت و مسئله گاه‌نگاری آن نیز در دستور کار هیات بود، یکی از مهم‌ترین یافته‌ها در فصل‌های گذشته‌ی کاوش، به دست آوردن قطعاتی از سفال‌های منقوش سده‌ی سوم پیش از میلاد اعلام شده بود.
وی به مضطرب بودن لایه‌هایی که این نوع سفال در آنها کشف شده، اشاره کرد و گفت: کاوش هیات به دنبال لایه‌ای دست‌نخورده برای مطالعه این نوع سفال در لایه دوره یاد شده بود.
جعفری با اشاره به حفر چاه در خارج از دیوارکشی تپه در فصل دوم کاوش برای ایجاد چاه فاضلاب کانکس‌های بهداشتی مستقر در ضلع جنوب غربی تپه افزود: در این منطقه چند قطعه سفال منقوش سده سوم پیش از میلاد به دست آمد.
به گفته وی به همین دلیل تمرکز هیات در فصل ششم به محوطه پیرامون چاه قرار گرفت و با ایجاد یک ترانشه ۱۰×۱۰ عملیات کاوش آغاز شد.
 او افزود: در عمق ۲۱۰ سانتی‌متری در دیواره شمالی این ترانشه بقایای یک دیوار خشتی تخریب شده، بدست آمد که چهار رج از خشت‌های آن برجا مانده و دارای خشت‌هایی به ابعاد ۱۰×۴۰×۴۰ است که در فصول پیشین کاوش دیده نشده بود.
این باستاشناس با بیان این‌که به پدیده جدیدی در تپه اشرف برخوردیم که در تاریخ‌گذاری تپه بسیار بااهمیت است، ادامه داد: هر چند که جزئیات معماری آن نامشخص و نیاز به پیگردی در فصول آینده کاوش دارد، ولی این خود بیانگر تنوع نوع معماری و تنوع در مصالح به کاررفته در معماری تپه اشرف است.
وی با اشاره به این‌که بخش شمالی این دیوار خشتی در زیر ۶۰۰ سانتی‌متری خاک و خرده‌سنگ مدفون است، افزود: این یافته چون نمونه‌ای در شهر اصفهان ندارد، به لحاظ مطالعه تاریخ معماری این شهر دارای اهمیت ویژه‌ای است.
به گفته این باستان‌شناس، خرده سفال‌های منقوش یافت شده در مجاورت آن می‌تواند راهگشای گاه‌نگاری آثار تپه اشرف باشد.
سرپرست هیات باستان‌شناسی با اشاره به این که ترانشه ایجاد شده دیگری در ضلع جنوب شرقی این ترانشه بیانگر از بین رفتن تمامی آثار سطحی تپه اشرف در گذر زمان است، افزود:‌خرده‌سفال‌های به دست آمده مربوط به سده سوم پیش از میلاد تا اواخر دوره ساسانی بودند که نشانگر مورد توجه قرار نگرفتن ضلع جنوبی تپه اشرف در دوران اسلامی است. برچسب ها: علیرضا جعفری ، باستان‌شناسان ، تپه اشرف

منبع: خرداد

کلیدواژه: علیرضا جعفری باستان شناسان تپه اشرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۰۹۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیوار زرد با خوش‌شانسی فرو نریخت/ دورتموند به فینال اروپا رسید

عصر ایران - تیم فوتبال دورتموند در بازی برگشت با پاری سن ژرمن نیز موفق شد با شکست حریف خود در پاریس، راهی فینال لیگ قهرمانان اروپا شود. دورتموندی‌ها دیشب مثل بازی مرحلۀ رفت، 1 بر صفر از سد حریف خود گذشتند.

پاری سن ژرمن دیشب چهار بار تیر دروازۀ دورتموند را به لرزه درآورد ولی انگار تقدیر دورتموندی‌ها حضور در فینال بود.

گریگور کوبل، گلر سوئیسی دورتموند، که در بازی رفت نمایش خوبی ارائه کرده بود و امید اول دورتموندی‌ها برای مقاومت در جهنم پاریس بود، دیشب هم عملکرد خوبی داشت ولی تیرهای عمودی و افقی دروازه‌اش بیش از خودش در صعود دورتموند به فینال موثر بودند!

در نیم ساعت اول مسابقه، حملات دو تیم در نهایت به ضرباتی نه چندان دقیق ختم شد و توپ‌ها از بالا یا کنار دروازه راهی اوت شدند. البته سهم پاری سن ژرمن در این حملات بیشتر بود. ولی نخستین بخت مسلم گلزنی در دقیقۀ 35 روی یک ضد حمله نصیب دورتموندی‌ها شد که دوناروما با واکنشی دیدنی مانع گلزنی کریم آدیمی (adeyemi) شد.

در آغاز نیمۀ دوم، در دقیقۀ 47، وارن زائیر امِری، مهاجم هجده سالۀ پاری سن ژرمن، توپی را که پس از یک فعل و انفعال به سمتش آمده بود، از فاصلۀ بسیار نزدیک به تیر عمودی دروازۀ دورتموند کوبید.

سه دقیقۀ بعد، متس هوملس، مدافع گلزن و باتجربۀ دورتموند، توپ ارسالی را از نقطۀ کرنر را به ضربۀ سر وارد دروازۀ دوناروما کرد تا شانس تیمش برای رسیدن به فینال به مراتب بیشتر شود.

پس از بازی رفت دو تیم، نوشتیم که زدن یک گل در بازی برگشت، می‌تواند راه صعود دورتموند به فینال را هموار کند یا دست کم مانع حذف این تیم در نود دقیقۀ بازی برگشت شود. گل هوملس تقریبا پاریسی‌ها را متقاعد کرد که برای رسیدن به فینال، باید در وقت اضافی یا حتی در ضربات پنالتی از پس دورتموند برآیند.    

در دقیقۀ 61 شوت محکم و زمینی نونو مندژ به تیر دروازۀ دورتموند برخورد کرد. همان تیر دروازه‌ای که در برابر ضربۀ امِری هم مقاومت کرده بود.

حملات پی اس جی همچنان ادامه داشت تا اینکه دورتموندی‌ها در دقیقۀ 77 دوباره با ضربۀ متس هوملس به گل رسیدند ولی گل هوملس در موقعیت آفساید به ثمر رسیده بود و خطر از بیخ گوش پی اس جی گذشت.

حملات خطرناک پاریسی‌ها نهایتا در دقیقۀ 86 به ضربۀ امباپه ختم شد که توپ را به تیر دروازۀ افقی دورتموند زد. در دقیقۀ 88 نیز شوت سرکش ویتینیا از پشت محوطۀ جریمه به تیر افقی دروازۀ دورتموند برخورد کرد تا معلوم شود قرار نیست دروازۀ دورتموند در این بازی باز شود!

در چهار دقیقۀ وقت تلف شده نیز پاریسی‌ها کاری از پیش نبردند و فرصتی طلایی را برای حضور در فینال لیگ قهرمانان اروپا از دست دادند. مسابقۀ دیشب، آخرین بازی کیلیان امباپه برای پاری سن ژرمن در ورزشگاه خانگی این تیم بود.

  امباپه تلاش زیادی کرد تا تیمش را به فینال برساند ولی دیشب زمین و زمان در خدمت صعود دورتموند به فینال لیگ قهرمانان اروپا بود. جدایی از پاری سن ژرمن، پس از فتح لیگ قهرمانان با این تیم، می‌توانست بهترین پایان ممکن برای امباپه در پاریس باشد.

   دورتموندی‌ها امشب بازی برگشت رئال مادرید و بایرن مونیخ را تماشا می‌کنند. قطعا رئال مادرید برای آن‌ها حریف سخت‌تری در فینال خواهد بود. بازی مقابل بایرن مونیخ، چالش آشناتری برای زردپوشان دورتموندی است.

   صعود دورتموند به فینال لیگ قهرمانان اروپا، افتخاری بزرگ برای ادین ترزیج است که تقریبا همین یک دهه قبل در میان تماشاگران دورتموند می‌نشست و بازی‌های تیم یورگن کلوپ را به عنوان یک تماشاگر عادی تماشا می‌کرد.

ادن ترزیج در میان تماشاگران دورتموند، سال 2012

   این روزها عکس ترزیج در در میان تماشاگران دورتموندی، که مربوط به سال 2012 است، در فضای مجازی مجددا وایرال شده. او یک قدم تا قهرمانی دورتموند در چمپیونزلیگ فاصله دارد؛ کاری که یورگن کلوپ در سال 2013 در برابر بایرن مونیخ نتوانست انجام دهد.    

   دورتموند دیشب برای سومین بار به فینال لیگ قهرمانان اروپا رسید. آن‌ها نخستین بار در سال 1997 یوونتوس را در فینال 3 بر 1 شکست دادند و بار دوم 2 بر 1 مقابل بایرن مونیخ شکست خوردند. باید دید امشب کدام تیم حریف دورتموند در فینال 2024 می‌شود؟ بایرن مونیخ یا رئال مادرید؟ بازی حساس امشب را از دست ندهید.   

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: امباپه در آخرین فصل پاریسی خود، طعم ناکامی در اروپا را چشید

دیگر خبرها

  • سفر به ایران قدیم؛ این مرد خلبان مخصوص بالگرد اشرف پهلوی بود (+عکس)
  • دیوار زرد با خوش‌شانسی فرو نریخت/ دورتموند به فینال اروپا رسید
  • اما چشمات ؛ حجت اشرف زاده
  • تاپ شات؛ مارکو رویس دیوار زرد را تا ومبلی بالا برد
  • زنبورها در فینال اروپا؛ پاریس پشت دیوار زرد!
  • مدیر رسانه‌ای پرسپولیس جواب دانشگر را داد
  • تصویر جدید دیوار نگاره میدان ولیعصر با موضوع دختر/عکس
  • زلف بر دیوار | بازار داغ گیس فروشی
  • فیلم دیدنی از یک دیوار برفی عظیم در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • بسته تشویقی ویژه بافت‌های فرسوده شهر اصفهان اعلام شد